Home
RISC OS
Contact
Links
Crypto
Enigma-E
MediX
Logo (click for homepage)
Impression - Een professioneel DTP pakket
Impression was het eerste DTP pakket voor het RISC OS platform en gold jarenlang als de standaard voor pagina-opmaak. Het is geschikt voor eenvoudige correspondentie, maar ook voor complex meerkleuren drukwerk. Tot 1996 werd het pakket aktief ondersteund door de fabrikant Computer Concepts en enige tijd geleden hebben wij de rechten ervan overgenomen. Een nieuwe 26-bit versie zal binnenkort beschikbaar komen voor gebruikers van RISC OS 3.50 en 4. Raadpleeg regelmatig deze pagina voor het laatste nieuws. Voor vragen kunt u evt. de FAQ raadplegen.   

 
32-bit versie van Impression
Op dit moment is een 32-bit versie van Impression in ontwikkeling en wij hopen binnenkort meer gegevens hierover bekend te kunnen maken. Voor bestaande gebruikers zal er in ieder geval een upgrade regeling komen, maar ook nieuwe gebruikers zijn uiteraard van harte welkom. Behalve conversie naar 32-bit, zal Impression ook worden ontdaan van enkele bekende bugs en hopen we tegelijkertijd enkele nieuwe functies te kunnen toevoegen. Wanneer de 32-bit versie gereed zal zijn, is niet precies bekend. De software is zeer complex en uitgebreid en het testen ervan neemt zeer veel tijd in beslag.
 
Eén nieuwe versie van Impression
In het verleden waren er verschillende versies van Impression, zoals Impression Style, Impression Publisher en Impression Publisher Plus. In de nabije toekomst zullen deze vervangen worden door één versie waarin alle functies gecombineerd zijn. De nieuwe versie zal Impression-X gaan heten en het opstartscherm zal het nevenstaande nieuwe logo laten zien.   

 
Wij hebben uw hulp nodig
Tijdens de conversie naar 32-bit hebben we de gelegenheid een aantal langslepende bugs te repareren en wellicht ook enkele nieuwe functies toe te voegen. Maar daarvoor hebben we uw hulp nodig. Rapporteer zoveel mogelijk fouten en geef aan welke functies u graag in de software verbeterd of toegevoegd zou willen zien. We kunnen niet beloven dat alle e-mail berichten direct worden beantwoord, maar we zullen proberen zoveel mogelijk wensen te honoreren. Volg de onderstaande links om de bugs en de wensenlijst te bekijken.
 Bekende problemen - bugs
 Wensenlijst
 Melden van bugs en wensen
 Vaak gestelde vragen over Impression-X
 
Impression DDF formaat
Om programmeurs in de gelegenheid te stellen tekstbestanden met Impression uit te wisselen, is het Document Description Format (DDF) bedacht. DDF is een uitwisselingsformaat dat gebaseerd is op standaard tekstbestanden, waarbij aanvullende gegevens voor de opmaak zijn toegevoegd.
 
  DDF file formaat
  Dit is de meest recente versie van het DDF formaat zoals dit door Computer Concepts beschikbaar is gesteld. Gebruik klik om de tekst te lezen en gebruik Shift-klik om de tekst te downloaden.
Links
 • Gebruik van het Euro-teken in de tekst
  Op deze pagina vindt u meer informatie over het gebruik van het Euroteken dat onlangs aan het Latin 1 alfabet werd toegevoegd.

 • PostScript (printertaal)
  Dit is de website van Adobe, de bedenkers van PostScript en enkele andere belangrijke DTP standaarden.

 • ArtWorks 2
  Onlangs werd een ander belangrijk programma van Computer Concepts, ArtWorks, overgenomen door Martin Würtner in Duitsland. ArtWorks is nu beschikbaar in een volledig 32-bit versie en beschikt over een groot aantal nieuwe functies.

 • Neem contact met ons op
  Voor het melden van fouten, wensen, problemen of vragen over Impression, kunt u het best contact met ons opnemen via deze link.

Any links shown in red are currently unavailable. X-Ample Technology BV.
Last changed: Monday, 01 December 2003 - 10:15 CET.
Click for homepage